Cilinderstofzuiger versus handstofzuiger

Stof zuigen

Het aanbod aan mogelijke stofzuigers is groot. Juist daarom is het niet altijd eenvoudig om een ​​goede beslissing te nemen. Er zijn modellen die tijdens het gebruik door elektriciteit worden aangedreven – en modellen die zijn uitgerust met een batterij. Daarnaast heb je echter de mogelijkheid om te kiezen tussen een klassieke stofzuiger.

Een stofzuiger is de klassieke variant van een stofzuiger. Deze apparaten kunnen verschillende maten en vormen hebben en kunnen ook worden uitgerust met een breed scala aan functies en borstels.

Deze vorm van stofzuiger is meestal altijd voorzien van een kabel, waarvan de stekker voor gebruik in het stopcontact moet worden gestoken. Tijdens het stofzuigen trek je de cilinderstofzuiger achter je aan, hij is dus voorzien van wieltjes om het je makkelijker te maken. Hierbij moet je ervoor zorgen dat de kabel niet in de weg zit tijdens het stofzuigen. Ook komt het vaak voor dat de cilinderstofzuiger tegen meubels aanbotst als je te hard aan de pijp trekt zonder dat de stofzuiger hem inhaalt.

De flexibiliteit van een jerrycan-stofzuiger laat dan ook veel te wensen over. Als het echter om prestaties gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien er geen concessies worden gedaan aan de kracht vanwege het feit dat hij wordt aangedreven door elektriciteit.

Focus op handstofzuiger

Zoals de naam al doet vermoeden, is een kruimelzuiger een apparaat dat je in je hand houdt om te stofzuigen. Bij een gewone stofzuiger staat het grootste deel op de grond en heb je alleen de buis in je hand, die via de slang aan de stofzuiger vast zit.

Bij een handstofzuiger daarentegen neem je het hele apparaat in de hand. Deze is daarom meestal ontworpen om zeer klein en in het beste geval relatief licht te zijn. Het grote voordeel van een handstofzuiger is duidelijk: doordat je de stofzuiger zelf in handen hebt en meestal kleiner is, ben je heel flexibel als het om stofzuigen gaat.

Ook de moeilijk bereikbare hoeken en plekken stofzuig je zonder meubels te hoeven verplaatsen. Het is ook mogelijk om veel flexibeler naar de stofzuiger te grijpen, omdat je het apparaat gewoon oppakt en aan de slag gaat en vervolgens weer inpakt in plaats van de kabel van de grotere cilinderstofzuiger af te rollen, een stopcontact te zoeken en de stofzuiger neer te zetten in werking treden. Een groot voordeel van de handstofzuiger is de accu, die het mogelijk maakt om zeer flexibel en stressvrij te stofzuigen. Dit grootste voordeel is tegelijkertijd ook het grootste nadeel. Bij deze apparaten moet je ervoor zorgen dat de stofzuiger altijd opgeladen is. Als je iets wilt stofzuigen maar de laatste keer bent vergeten de stofzuiger op te laden (na lang stofzuigen), zit je eigenlijk zonder stofzuiger. Een ander kritiek punt bij een kruimelzuiger zijn de prestaties. Door de batterijwerking is dit doorgaans zwakker dan bij een jerrycanstofzuiger. De grondeenheid ontleent zijn kracht aan het feit dat hij wordt aangedreven door elektriciteit, vaak iets groter is en dus meer vermogen biedt.

Bij een handstofzuiger is het belangrijk dat deze zo compact en licht mogelijk is, maar tegelijkertijd een goede accuduur biedt. Het toestel moet dus ergens compromissen sluiten die qua prestaties merkbaar zijn.

Wat is de beste handstofzuiger? Dat kun je zien in onze beste stofzuiger 5top.

Cilinderstofzuiger versus handstofzuiger
Schuiven naar boven