Moet ik altijd een VPN gebruiken? Dat hangt van 7 dingen af

VPN

U weet misschien al dat een VPN een intermediaire server is die al uw activiteiten op internet versluiert. De internetprovider kan uw verkeer ermee niet volgen.

Aanvankelijk werden VPN’s door grote bedrijven gebruikt om informatie voor veldwerkers te versleutelen. Het gebruik van VPN’s is de afgelopen jaren echter flink toegenomen. Dit komt vooral door het omzeilen van online censuur in verschillende landen.

Voor gebruikers van een VPN rijst de vraag of de VPN te allen tijde moet worden geactiveerd.

Er is geen definitief antwoord op bovenstaande vraag. U kunt het Virtual Private Network altijd actief hebben of alleen inschakelen wanneer u de noodzaak ervan ziet. Om het voor u gemakkelijker te maken om te beslissen, zullen we verschillende scenario’s doornemen wanneer de VPN zeker actief moet zijn en wanneer deze optioneel is.

Als je internet gebruikt om te browsen, te torrenten of toegang te krijgen tot inhoud die wordt geblokkeerd door je locatie… Als u films wilt streamen of toegang wilt krijgen tot websites die in uw land zijn geblokkeerd, moet u de VPN liever actief laten. Anders heeft u zonder VPN geen toegang tot de relevante inhoud. Zodra u klaar bent met streamen of lezen van de betreffende site, kunt u de VPN mogelijk uitschakelen.

Als je je zorgen maakt over privacy…

Als beveiliging of beveiliging uw topprioriteit is voor het gebruik van een VPN, moet u deze te allen tijde ingeschakeld houden. VPN’s versleutelen uw verkeer en informatie is moeilijk te hacken. Een VPN verbergt ook je IP-adres. Daarom kunnen noch de autoriteiten, noch de serviceprovider uw activiteiten op internet volgen.

Als je geld wilt besparen…

VPN’s kunnen helpen geld te besparen. De meeste websites houden uw geografische locatie en browsegeschiedenis bij. Op basis hiervan krijgt u verschillende prijzen. Als u een VPN gebruikt, verbergt het uw locatie en krijgt u mogelijk goedkopere prijzen. We hebben een aardige cent bespaard op hotels met behulp van een VPN! Het boeken van een hotel of vlucht duurt maximaal een uur. Wil je hier alleen een VPN voor gebruiken, dan kun je deze achteraf deactiveren.

Wanneer ISP’s de bandbreedte beperken…

Soms beperken ISP’s de bandbreedtesnelheden om de netwerkcongestie te verminderen en het verkeer te reguleren. Andere ISP’s worden verdacht van het opzettelijk beperken van snelheden om u meer geld te laten uitgeven aan een beter pakket. Als u plotseling een snelheidsvermindering opmerkt, kan het inschakelen van een VPN helpen. Dit zou echter een tijdelijke oplossing moeten zijn. Als je problemen hebt met de snelheid, kun je dit het beste navragen bij je internetprovider.

Als je openbare wifi gebruikt…

Als u verbinding maakt met een openbaar WLAN of een Wi-Fi-hotspot, moet u verbinding maken met een VPN. Openbare wifi is gevaarlijk en een populaire speeltuin voor kwaadwillende hackers. Als u graag gebruik maakt van de gratis wifi in uw favoriete coffeeshop, zorg er dan voor dat u uw apparaat verbindt met een VPN.

Als je geld overmaakt…

Als u financiële transacties uitvoert, kan uw bank u blokkeren als u een VPN gebruikt. Zelfs populaire betalingsgateways zoals PayPal werken niet als u een VPN gebruikt. Als u overboekingen doet, kunt u de VPN het beste uitgeschakeld laten.

Als uw internetverbinding traag is…

Als je verbinding maakt met een VPN-server die zich dicht bij je locatie bevindt, neemt de internetsnelheid meestal met 10 procent af. Het versleutelen en ontsleutelen van de informatie kost wat rekenkracht en tijd. Als een VPN de internetsnelheden negatief beïnvloedt, schakel deze dan uit.

Een VPN is erg handig, maar je hoeft deze niet per se altijd geactiveerd te hebben. Als de meeste websites die u bezoekt zich op een beveiligd netwerk bevinden, hoeft u niet altijd verbonden te zijn met een VPN-server.

Als u op zoek bent naar een VPN waarop u echt kunt vertrouwen, vindt u enkele geweldige opties in onze top 1. Alle VPN’s in deze lijst bieden een gratis proefperiode of geld-terug-garantie, zodat u ze zonder risico kunt uitproberen. De VPN kosten zijn immers niet het enige dat belangrijk is.

Moet ik altijd een VPN gebruiken? Dat hangt van 7 dingen af
Schuiven naar boven